Безплатна доставка до офис на Speedy за поръчки над 100 лв.

Ъглошлайф

Ъглошлайфът е инструмент, който се използва за рязане и шлифоване на метал...

Той е доста полезен както в домашната работилница, така и в редица професионални индустрии. Освен за обработка на метал, ъглошлайфът може да се употребява при бетон, плочки и тухли, както и при нужда от отстраняване на корозирали повърхности и боя. Към настоящия момент на пазара се предлага богата и разнообразна гама от ъглошлайфи, измежду които да избрате. За да ви подпомогнем и улесним при този избор, по-надолу в текста ще ви представим най-важната информация, която трябва да знаете за продуктовата категория. Започваме с двете главни групи ъглошлайфи, които е възможно да бъдат разграничени – професионални и битови.

Професионални ъглошлайфи – функции и предназначения

Професионалните ъглошлайфи са специално предвидени за извършване на дейности в различни индустрии. Примери за такива индустрии биха могли да бъдат строителната, както и производства и преработки на метали и други материали. Като отличителна характеристика на професионалните ъглошлайфи ще посочим качеството и здравината на суровините, от които са изработени. Качество и здравина, осигуряващи максимална ефективност и прецизност при работа, и запазване на отличното състояние на ъглошлайфа за дълъг период. Освен това с тях може да се работи продължително време, без да се налага извършваната дейност да бъде прекъсвана.

Битови ъглошлайфи – функции и предназначения

Ъглошлайф – работете спокойно

Битовите ъглошлайфи от своя страна са предназначени главно за използване в домашното пространство. Подходящи са за потребителите, които смятат да употребяват подобен уред за дребни ежедневни дейности в къщата или апартамента си. Основното им преимущество са значително по-ниските цени в сравнение с тези на професионалните ъглошлайфи. Обърнете обаче внимание на това, че мощността на работа на битовите ъглошлайфи е сравнително ниска, а функциите им – доста по-опростени. В допълнение, работата с битовите ъглошлайфи трябва да протича с редовни прекъсвания и почивки, защото в противен случай е възможно да се стигне до прегаряне на мотора.

На кои марки ъглошлайфи е добре да заложите?

Със сигурност в момента на пазара ще намерите множество разнообразни брандове и модели ъглошлайфи. Има обаче няколко марки, на които винаги е удачна идея да заложите, независимо дали става въпрос за битови или професионални ъглошлайфи. Сред тези марки са DeWALT, Makita и Milwaukee. Те приежават богати традиции в производството на ъглошлайфи и други подобни уреди. С времето са доказали, че наистина може да се разчита на качеството и ефективността на техните продукти. Имате на разположение избор измежду редица предложения на DeWALT, Makita и Milwaukee както в битовия, така и в професионалния клас.

Избор на ъглошлайф – още полезни съвети

Ъглошлайф – за по-бърза работа

Когато избирате професионален или битов ъглошлайф, е нужно да обърнете внимание на някои негови важни характеристики. Сред тях са диаметърът на диска, удобството при работа и мощността. Ето какво трябва да знаете по отношение на тези елементи:
- диаметър на диска – диаметърът на диска е първата значима характеристика, която трябва да се разгледа при избор на конкретен ъглошлайф. Стандартният и най-често срещан диаметър на дисковете на ъглошлайфите е 125 мм. С такъв размер се постигат максимална прецизност и удобство при работа. Съществуват и по-големи диаметри, достигащи до 230 мм, но те се използват главно в специализирани производствени и преработващи индустрии.
- удобство при работа – удобството при работа също е доста важен елемент, който задължително трябва да бъде взет предвид преди да направите покупка на ъглошлайф. Този елемент има отношение не само към ефективността и прецизността на работата ви, но и към вашата лична сигурност и безопасност. От значение за цялостното удобство при работа с ъглошлайфа са неговото тегло, както и типът на ръкохватката.Когато хванете ъглошлайфа, той трябва да стои стабилно в ръката ви и да сте сигурни, че във всеки един момент имате пълен контрол върху него.
- мощност – от мощността на мотора на ъглошлайфа зависи неговата работна ефективност, както и периодът от време, в рамките на който можете да го използвате без прекъсване. Не забравяйте обаче, че в общия случай колкото по-висока е мощността на ъглошлайфа, толкова е по-голямо неговото тегло. Така че добре преценете за какви точно задачи ви е нужен ъглошлайфът и доколко ще можете да се справите в боравенето с него (особено ако е значително тежък).

Ъглошлайфи от toolsbox.bg

Ъглошлайфи от toolsbox.bg: Всичко, от което имате нужда

в toolsbox.bg е налице всичко, от което имате нужда за рязане и обработка на метал. Независимо дали си търсите професионален или битов ъглошлайф, онлайн платформата ни е точното място за вас. В допълнение, за всеки един артикул от категория „Ъглошлайфи“ (и не само) са дадени най-важните характеристики и кратко описание, за да можете да се ориентирате по отношение на своя избор.

Ъглошлайфи от toolsbox.bg: Месечни промоции

Ъглошлайф – безопасна работа

освен традиционно ниските цени, които държим , ние от toolsbox.bg правим месечни промоции на част от артикулите, предлагани в сайта ни. Промоции, които ще ви позволят на преференциална цена да се сдобиете с качествен и ефективен ъглошлайф, вършещ ви отлична работа в ежедневието. За да научавате своевременно за промоционалните ни предложения, ви препоръчваме да се присъедините към нашата VIP Facebook група.

Ъглошлайфи от toolsbox.bg: Лесна навигация

онлайн платформата ни е направена така че да улеснява максимално клиента в намирането на търсените продукти, както и да му спестява много ценното в съвременното натоварено ежедневие време. Всеки път когато искате да разгледате актуалните ни предложения за ъглошлайфи, можете да отидете на съответната страница буквално за няколко секунди. След като влезнерте в сайта ни, погледнете към колонката отляво, където пише „Категории продукти“. От надписите отдолу изберете последователно „Машини за рязане“ и „Ъглошлайфи“, и сте готови.

Ъглошлайфи от toolsbox.bg: Възможност за експертна консултация

екипът на toolsbox.bg е съставен от висококвалифицирани професионалисти, които не само си разбират отлично работата, но и имат доста богат опит в нея. В този смисъл винаги можете да се обръщате към тях при възникнали въпроси относно избора и последващата употреба на ъглошлайфите. В страницата „Свържете се с нас“ имате възможност да видите начините за връзка с екипа ни и да използвате този, който ще ви бъде най-удобен. ToolsBox.bg – твоят любим магазин за инструменти

envelopephone-handsetmap-markerrocket linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram