Безплатна доставка до офис на Speedy за поръчки над 100 лв.

Работно облекло

Терминът „работно облекло“ може да се разбира по няколко начина. При тежките индустрии, свързани със значителен физически труд, и по-специфичните индустрии като например химическата, са налице задължителни критерии към начина, по който са облечени отделните служители...

Критерии, които имат пряка връзка с тяхното здраве и безопасност при извършване на ежедневните задължения. От друга страна, дори човек да работи в офис, отново е важно какво работно облекло ще избере с оглед гарантирането на максимални нива на спокойствие и комфорт. В следващите редове ще ви представим основните елементи, които биха могли да бъдат част от работното облекло. В допълнение, ще научите защо toolsbox.bg е най-доброто място за вас, когато става въпрос за закупуване на работно облекло.

Работно облекло – елементи и техните особености

Разбира се, главните елементи на работното облекло са горнище, долнище и обувки. В зависимост от конкретната индустрия и извършвани дейности, е възможно да са нужни и допълнителни елементи, като например връхна дреха, ръкавици, очила и т.н. Ето какво трябва да знаете за всеки от споменатите елементи на работното облекло:

– елементи на работното облекло: горнище

Работни обувки – не пропускат вода

– обикновено горнището на работното облекло е тениска (с къс или дълъг ръкав) или блуза. Въпросните тениска или блуза трябва да бъдат максимално комфортни и да позволяват на служителя да изпълнява пълноценно своите задължения. Когато условията и средата на труд са по-тежки, се добавя връхна дреха или друг предпазващ елемент върху горнището.

– елементи на работното облекло: долнище

– дрехите от типа „работен панталон“ са най-подходящи, когато става въпрос за долнище на облеклото. Както и при тениските/блузите, тук отново е важно да се заложи на удобството и гарантирането на напълно свободните движения на тялото. Препоръчваме ви също да обърнете внимание на присъствието на вътрешни и външни джобове, които ще ви дадат възможност за носене на инструменти и принадлежности за работа.

– елементи на работното облекло: обувки

– обувките са друга много важна част от работното облекло. Те трябва да бъдат съобразени както със средата и условията, при които човек изпълнява своите задължения, така и с атмосферните условия навън. Заложете на обувки, които предпазват краката ви от всякакви външни влияния и същевременно ви гарантират възможно най-висока степен на комфорт.

– елементи на работното облекло: връхна дреха

Работи обувки – държат топло и сухо

– понякога човек трябва да добави и връхна дреха към работното си облекло, колкото и неудобно да му се струва това. Връхна дреха е нужна най-вече когато се работи на открито или пък в специфична среда с наличие на химикали и други вредни за човешкото здраве вещества.

– елементи на работното облекло: ръкавици

– ръкавиците като елемент на работното облекло също са необходими за предпазване от студ или от химически вещества. Освен надеждна защита, ръкавиците, които ще изберете, трябва да гарантират и максималната сръчност и комфорта на ръцете ви при работа.

– елементи на работното облекло: очила

– определени типове очила са способни да подобрят видимостта и да улеснят работата ви при неблагоприятни светлинни условия. Очила с предпазващи функции пък са задължителни, когато се използват киселини, химикали и още подобни вещества.

– елементи на работното облекло: други елементи

– възможно е да са ви необходими и други елементи на работното облекло. Термо чорапите например предпазват краката от измръзване при работа на ниски температури. Чантите и джобовете за колан пък ще ви помогнат да носите на удобно и винаги достъпно място принадлежностите, които са ви нужни в ежедневието.

Няколко съвета относно работното облекло

Продължаваме с няколко полезни съвета относно избора и употребата на работно облекло. Ето какво трябва да знаете по отношение на тези аспекти:

– работно облекло: не правете компромис със сигурността си

Работни обувки – каталог

– в случай, че работите в среда, предразполагаща неприятни случаи и инциденти, не правете никакви компромиси със своето работно облекло. Закупете всички елементи на работното облекло, които са нужни, и се постарайте те да отговарят в пълна степен на критериите и изискванията, зададени от работодателя. Трябва винаги да помните, че животът и здравето ви са най-важни и да не поставяте никой друг фактор пред тях.

– работно облекло: осигурете си комфорт

– комфорът на работното облекло е от голямо значение не само за вашето спокойствие и добра кондиция през деня, но и за сигурността и безопасността ви. Ръкавиците, които използвате, за да работите с химикали и други опасни вещества например, трябва да са максимално удобни, за да ви гарантират сръчност и минимизиране на риска от изпускане на съд, напръскване със съответните вещества и още подобни нежелани инциденти.

– работно облекло: залагайте на естествените материи

– независимо дали говорим за тениска, панталон, обувки или друг елемент на работното облекло, е по-добре да се залага на естествени материи. Естествените материи осигуряват по-високо качество и устойчивост, благодарение на които съответните елементи на работното облекло ще се запазят в отлично състояние за дълъг период от време.

Работно облекло от toolsbox.bg

Работно облекло от toolsbox.bg: Наличие на всички елементи

– в toolsbox.bg ще откриете всички елементи на работното облекло, които са ви необходими, за да изпълнявате пълноценно и сигурно своите задължения. В това число подходящи горнища, долнища, ръкавици, очила, чорапи, връхни дрехи и т.н. Особено голямо разнообразие можем да ви предложим по отношение на обувките – от обувки за различните сезони от годината до такива, подходящи за работа в по-тежки условия и среда.

Работно облекло от toolsbox.bg: Месечни промоции

– редовно правим месечни промоции, благодарение на които нашите клиенти могат да се сдобият с качествени артикули на преференциални цени. Имате възможност да следите своевременно тези предложения, ако се присъедините към VIP Facebook групата ни . Като цяло всички продукти, налични в toolsbox.bg, се предлагат на достъпни цени, съобразени с нуждите и финансовите възможности на средностатистическия потребител у нас.

Работно облекло от toolsbox.bg: Възможност за експертна консултация

екипът на toolsbox.bg е съставен от висококвалифицирани професионалисти от различни сфери. Професионалисти, които не само са на ваше разположение за каквито и да било въпроси, но и са способни да ви дадат ценни препоръки във връзка с избора на работно облекло. Свържете се с нас по телефон или имейл и ще получите консултацията, която ви е нужна, за да се насочите към подходящите за вашите изисквания елементи на работното облекло. Toolsbox.bg – мястото, откъдето ще си набавите качествено, сигурно и комфортно работно облекло!

envelopephone-handsetmap-markerrocket linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram