Безплатна доставка до офис на Speedy за поръчки над 100 лв.

Компресор

Компресорът е уред, който се използва за създаване на високо налягане...


Това става посредством постепенно сгъстяване на въздуха с помощта на специален механизъм. Свойствата на компресорите намират приложение както в редица професионални сектори, така и в бита и ежедневието на човека. В следващите редове ще изведем основните видове компресори, срещащи се на пазара, както и факторите, които трябва да бъдат взети предвид при избора на конкретен артикул от тази категория. Освен това ще научите защо покупката на компресор от онлайн платформата toolsbox.bg е най-добрата опция за вас.

Видове компресори – същност и основни характеристики

Според своята главна класификация компресорите се разделят на бутални и винтови. Какви са разликите между въпросните два вида компресори и защо потребителите залагат на единия или другия? На този въпрос ще се постараем да отговорим по-надолу.

Бутални компресори

– буталните компресори се избират от масовия потребител и по-малките производства главно заради сравнително ниските си цени. В допълнение, при тях смяната на въздушния филтър и цялостното обслужване протичат без никакъв проблем. Преди да заложите на бутален компресор обаче, трябва да имате предвид значителното потребление на електроенергия, както и по-късия им експлоатационен живот в сравнение с този на винтовите уреди.

Винтови компресори

Компресор – практичен

– въпреки че са по-скъпи, винтовите компресори все повече навлизат в индустрията заради подобрените си характеристики в редица аспекти. В дългосрочен план те спестяват значителни разходи поради ниското потребление на електроенергия и малките разходи, отиващи за поддръжка. Освен това винтовите компресори се отличават с чудесни технически характеристики, благодарение на които ефективността на работа се повишава осезаемо.

На кои марки компресори е добре да заложите?

Независимо дали става въпрос за бутални или винтови компресори, има няколко утвърдени марки, на които е добре да заложите. Тези марки със сигурност ще ви предоставят най-качествените и надеждни продукти от категорията, произведени и работещи по последни стандари в сферата. Сред въпросните марки бихме могли да откроим Raider, Stanley, Black and Decker. Която и от споменатите марки да изберете, определено няма да сбъркате.

Избор на компресор – фактори и критерии

Компресор – помпането става лесно

Продължаваме с факторите и критериите, на които трябва да обърнете внимание при избор на компресор. Въпросните фактори и критерии са свързани главно с характеристики на компресорите, които се оказват решаващи за тяхната работа и ефективност. Вижте кои са тези характеристики:
- помпа – помпата на компресора е едно от първите неща, които ви интересуват. Съществуват два типа помпи – с масло и без масло. Помпите без масло вдигат цената на компресора, но в дългосрочен план тази инвестиция се избива благодарение на ниските разходи за поддръжка. От друга страна, при помпите с масло е нужно редовно да се проверява нивото на маслото и то да се сменя периодично.
- налягане – налягането е друга важна характеристика, когато става въпрос за компресори. По принцип за ниско се смята налягане до 6 бара. Ако искате компресор, който да може да работи с повече ръчни пневматични инструменти, трябва да заложите на уреди с по-високо налягане. Добре е преди извършване на покупка да поискате от търговеца повече информация и разяснения по този въпрос за набелязания от вас модел компресор.
- удобство – и не на последно място, хубаво е един компресор да бъде сравнително лесен и удобен за пренасяне. Поп принцип това зависи и от неговото тегло, но има приспособления, способни да ви помогнат при транспорта дори на по-тежки уреди. Става въпрос най-вече за комфортна дръжка, както и за помощни колелца. Преценете добре кое от въпросните приспособления отговаря на вашите нужди, и впоследствие се спрете на компресор, съдържащ подобно приспособление.

Покупка на компресор от toolsbox.bg

Онлайн платформата toolsbox.bg е най-подходящото място за вас, ако си търсите артикул от категория „Компресори“. Пазаруването при нас ще ви гарантира значителни удобства и преимущества. Ето най-важните сред тези удобства и преимущества:

1. Покупка на компресор от toolsbox.bg: Всичко на едно място

Компресор – най-добрите компресори

– с оглед удовлетворяването на нуждите и изискванията на максимално широк кръг от потребители, ние от toolsbox.bg сме събрали на едно място най-търсените типове и модели компресори на пазара. В това число разнообразни бутални и винтови компресори, уреди с различни характеристики по отношение на налягане, помпа, удобство при пренасяне и други важни аспекти. Изборът зависи изцяло от вашите лични нужди, изисквания и предпочитания.

2. Покупка на компресор от toolsbox.bg: Редовни промоции

– винаги в онлайн платформата toolsbox.bg можете да намерите определени продукти и артикули на промоция. Въпросните промоции се правят за артикули от всички категории, включително и от „Компресори“. От вас се иска просто да следите редовно актуалните ни оферти в този аспект и да реагирате своевременно когато забележите такава, съвпадаща с вашите нужди и желания. За да ви улесним максимално в последното, сме създали VIP Facebook групата ни специално за нашите лоялни клиенти. Присъединявайки се към нея, ще имате възможността да сте сред първите, виждащи промоционалните ни предложения, и съответно да се възползвате от тези предложения по най-добрия начин.

3. Покупка на компресор от toolsbox.bg: Лесна и удобна навигация

– ние от toolsbox.bg се опитваме по всякакъв начин да улесним клиентите си в тяхното натоварено ежедневие. Затова сме осигурили лесна и удобна навигация, благодарение на която всеки може да се ориентира възможно най-бързо в онлайн платформата и да открие желаните стоки и продукти. Едва няколко секунди са ви нужни, за да стигнете до страницата с всички актуални предложения за компресори. След като влезете в сайта, трябва да се насочите към лявата колона със заглавие „Категории продукти“ и просто да изберете надписа „Косачки / Компресори“.

4. Покупка на компресор от toolsbox.bg: Професионална помощ и консултация

– ако имате нужда от професионална помощ и консултация при избора на компресор, екипът на toolsbox.bg е насреща да ви ги предостави. Ние разполагаме с висококвалифицирани специалисти, които си разбират отлично от работата и са в състояние да отговорят ясно и изчерпателно на всякакви питания от страна на клиента. Проверете по какъв начин можете да осъществите комуникация с тях на страницата „Свържете се с нас“. ToolsBox.bg – твоят любим магазин за инструменти!

envelopephone-handsetmap-markerrocket linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram